Bílé Karpaty-Květná

09.11.2012 00:00

Na druhý červnový víkend 2012 jsme naplánovali akci "MTB nářez Bílé Karpaty" oblíbené to pohoří našeho 1. místopředsedy kterému se velmi zamlouvají zdejší turisty málo navštěvované hory které bikerovi nabízejí množství fyzicky náročných výjezdů a  ostrých sjezdů stačí jen si vybrat.

Tento kraj také u některých závislejších členů Dakotateamu boduje díky příznivým cenám chmelového moku, který tito členové používají jako iontový nápoj,a na ty co si míchají na cesty opravdové sport drinky se dívají s opovržením.Ovšem ve zdejších horách se až na vyjímky (Velká Javořina nebo Mikulčin vrch) nevyskytují žádné horské chaty a nálevny a tak za občerstvením je nutno sjet z hor do nějaké vesnice kde se můžete i levně a dobře najíst.

Počasí k nám ovšem příznivé nebylo, nejlépe bylo v pátek kdy jsme přijeli ,pak neustálé deště a přeháňky změnily naše ježdění v bahenní lázně tak, že někteří naši členové propadali záchvatům vzteku a odmítali jezdit jinde než po asfaltu což zase nelibě nesli naši ortodoxní vyznavači jízdy v terénu. 

Jinak ubytováni jsme byli v levné turistické ubytovně v Květné dle našich 3 požadavků na přijatelné ubytování (postel,teplá voda a výčep v dosahu) zbytek je bonus navíc a jako bonus jsme zde na přilehlých tenisových kurtech mohli o víkendu sledovat turnaj v tenise,jen těch sličných tenistek se mohlo zúčastnit vic.

Akce tedy díky nepřízni počasí nebude patřit mezi ty nejzdařilejší ovšem získali jsme mnoho zkušeností s jízdou po rozbahněných svazích a zjistili jak se dokážeme psychicky vypořádat s nepříznivými okolnostmi. :-) Foto z akce ve foto sekci

 

 

Fotogalerie: Bílé Karpaty-Květná